Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Where the Wild things Are



Η Warner κυκλοφόρησε ένα πολύ ευρηματικό poster για την κινηματογραφική διασκευή του κλασικού αμερικανικού παραμυθιού "Where the Wild things Are", που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το ερχόμενο φθινόπωρο, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Σπάικ Τζόουνζ ("Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς"), ο οποίος έχει προσαρμόσει και το σενάριο.

Στην αφίσα εικονίζεται ο μικρός πρωταγωνιστής Max (τον υποδύεται ο Μαξ Ρέκορντς που επιλέχθηκε μετά από περιπετειώδες κάστινγκ με ατελείωτα δοκιμαστικά που έστειλαν στο σπίτι τους πολλά υποψήφια για το ρόλο παιδάκια, περισσότερο τρομαγμένα από τα τέρατα-συμπρωταγωνιστές, παρά απογοητευμένα!) αγκαλιά με ένα τεράστιο ζωόμορφο πλάσμα, που όμως δε βλέπουμε την όψη του!

Η ταινία, όπου εκτός από τον μικρούλη Μαξ παίξουν επίσης οι Φόρεστ Γουίτακερ (οσκαρικός νικητής για τον "Τελευταίο Βασιλιά της Σκωτίας") και Κάθριν Κίνερ αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που όταν η μητέρα του το τιμωρεί κλείνοντάς το στο δωμάτιό του, αυτό δραπετεύει σε ένα φανταστικό κόσμο, ένα σκοτεινό δάσος κατοικημένο από άγρια τρομακτικά πλάσματα που δίνουν στον μικρό ήρωα το ... χρίσμα για την αρχηγία (όταν καταφέρνει να κοιτάει ευθεία μέσα στα μάτια τους χωρίς να χαμηλώνει το βλέμμα ούτε στιγμή)! Όμως ο Μαξ σύντομα αρχίζει να νιώθει μοναξιά και θέλει να γυρίσει πίσω, εκεί που υπάρχει κάποιος που τον αγαπά πραγματικά, εγκαταλείποντας τους νέους του φίλους.

Η παραγωγή πέρασε από σαράντα κύματα, αφού οι «σκοτεινές» σκηνές κατακρίθηκαν και μέχρι πριν από λίγους μήνες οι φήμες ήθελαν τα γυρίσματα να ξεκινούν από την αρχή. Τελικά το project βρήκε το δρόμο του, η Warner στήριξε τις περισσότερες επιλογές του σκηνοθέτη και η ταινία φαίνεται να βρίσκει επιτέλους απρόσκοπτα το δρόμο προς τις αίθουσες.

Πρόσφατα ο Φόρεστ Γουίτακερ (υποδύεται ένα από τα κεντρικά «Wild Things») δήλωνε την αμέριστη στήριξή του στο όραμα του εκκεντρικού Τζόουνζ να δημιουργήσει μια ταινία για τους φόβους και τα αντιφατικά συναισθήματα που κρύβει μέσα του ένα παιδί. Για τον πρωταγωνιστή, η σκοτεινή ατμόσφαιρα είναι απαραίτητη σε μια ιστορία, που στην πραγματικότητα αναπαριστά την ένταση που βιώνει εσωτερικά ο μικρός ήρωας, παρά την αχαλίνωτη φαντασία του- μια «γαργαντουική» τελικά προέκταση αυτού που συμβαίνει μέσα του.

Καθώς δεν απομένει πολύς καιρός μέχρι να δούμε τι σκαρφίστηκε πάλι το μυαλό του Τζόουνζ, η αφίσα δίνει την απάντηση σε όποιον αναρωτιέται που βρίσκονται τελικά όλα αυτά τα άγρια πλάσματα: There’s one in all of us. (Μπορεί και περισσότερα...)

Ανθή Νταουσάνη, cinemag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: