Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Η νέα παράσταση των Dirty Granny Tales: Didi's Son



Είναι ένα πενταμελές γκρουπ από Έλληνες με το ιδιαίτερο όνομα Dirty Granny Tales. Έχουν εμφανιστεί στο 1st Screamin’Athens Horror Festival έχουν βαθιές επιρροές και ακούσματα από Dark Circus, Freak Shows, Japanese Gothic Theater, Black Metal, Atmospheric Film Soundtracks , Danny Elfman, Tiger Lillies, The Residents ,devil doll .

Το είδος μουσικής τους σε γενικές γραμμές δεν είναι εύκολο να κατηγοριοποιηθεί, γεγονός καθόλου απογοητευτικό, ίσα ίσα το αντίθετο. Χρησιμοποιούν πλήθος οργάνων, από ακουστικές κιθάρες και κρουστά μέχρι τσέλο και μαντολίνα, με απώτερο σκοπό να σχεδιάσουν μια ατμόσφαιρα πέρα για πέρα εφιαλτική, σε βαθμό τέτοιο που μνήμες της παιδικής σου ηλικίας, όταν ο μπαμπούλας βρισκόταν προ των πυλών του κρεβατιού σου, περνάνε και πάλι ζωντανές μπροστά στα μάτια σου. Το ξεχωριστό είναι πως στις ζωντανές τους εμφανίσεις παρελαύνουν μαριονέτες, συμμετέχει επίσης και μια χορεύτρια, ενώ χρησιμοποιούν περίεργους φωτισμούς, projector και κουστούμια παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση στα όρια του τελετουργικού.

Το "Inversed World", η παρθενική τους δισκογραφική δουλειά, κυκλοφόρησε πέρσι, και θεματολογικά περιστρέφεται γύρω απ' την ιστορία ενός άντρα που βαδίζοντας σε ερημικά δρομάκια πετυχαίνει ένα θέατρο του δρόμου. Μπαίνοντας μέσα κι αφού πληρώσει αντί εισιτηρίου μ' ένα σημαντικό κομμάτι του σώματός του, πίσω απ' το παραβάν, ανακαλύπτει ότι όλο το σκηνικό ήταν μια παγίδα από μαριονέτες, οι οποίες κλέβουν την ψυχή των ανθρώπων για ν 'αποκτήσουν εκείνες ζωή. Η περιέργεια σκοτώνει λένε! Ο κόσμος αντιστρέφεται και τα έμψυχα με τα άψυχα αλλάζουν ρόλο. Έτσι ο πρωταγωνιστής γίνεται εργαλείο των εργαλείων. Πέρα το αλληγορικού χαρακτήρα, η ιστορία είναι ένα παραμύθι για ενήλικους, με αισθητική καθαρά επηρεασμένη απ' τον Tim Burton αλλά και από το βιβλίο του Clive Barker "Ο Κλέφτης του Πάντοτε". Επίσης έχει και gothic στοιχεία, θεατρικές φωνές και γιαπωνέζικη comic ατμόσφαιρα, ενώ φαίνονται κάποιες επιρροές στο κομμάτι του μακιγιάζ απ' το νορβηγικό black metal. Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στο booklet του δίσκου που περιέχει ένα καλοσχεδιασμένο 28-σέλιδο κόμικ που μας εξηγεί την ιστορία παραστατικά.
Τρία χρόνια πριν το γκρουπ παρουσίασε την εξαιρετική παράσταση "Inversed World", βασισμένη στη μετέπειτα στη παρθενική της δισκογραφική δουλειά, τώρα λοιπόν έρχεται και η συνέχεια του, με το τίτλο "Didi's Son".
Όταν ο παραμυθάς ερωτευτεί την πριγκίπισσα της ιστορίας του, θα είναι πολύ δυνατό το συναίσθημα, γιατί την έχει πλάσει ακριβώς όπως την ονειρεύεται.
Αν η πριγκίπισσα νιώσει κάτι για τον παραμυθά της, τότε σίγουρα έχουν αλλάξει οι κανόνες... τότε και οι δύο τους είναι μέρος της ιστορίας... και οι δύο τους γράφουν την ιστορία...
Θα μπορούσαν άραγε να έχουν απόγονο; Aν ναι τότε σε ποιο κόσμο θα ζούσε;
Ποιο θα ήταν το πεπρωμένο του;
Σε ένα κόσμο όπου τα άψυχα αντιστρέφουν ρόλους με τα έμψυχα, ο έρωτας σπάει τα δεσμά δύο κόσμων και ενώνει την μαριονέτα Didi με τον συγγραφέα του παραμυθιού.
Αυτή η μεταφυσική έλξη θα φέρει στον κόσμο της μαριονέτας ένα παιδί που σίγουρα δεν ανήκει εκεί... Το παιδί μιας Divas και ενός Θεού με ένα δυνατό πεπρωμένο.
Ακουστικές κιθάρες, τσέλο, μαντολίνα, κρουστά , ακουστικό μπάσο και πολύμορφες
φωνές είναι τα ηχητικά μέσα πέντε μουσικών με απόκοσμο make up όπου ενσαρκώνουν την Dirty Granny που αφηγείται τις ιστορίες της.
Μια χορεύτρια, ένας κουκλοπαίχτης και προβολές animation, πλάθουν τις εικόνες του παραμυθιού.
Η ατμόσφαιρα του επικού αριστουργήματος Nightmare Before Christmas, η ειρωνεία των Tiger Lillies, το δέος της Diamanta Galas, η εικαστική αισθητική γιαπωνέζικου γοτθικού θεάτρου, η δυναμική Σουηδικού Black Metal, οι performers Butoh... είναι μερικές μόνο από τις βασικές επιρροές του συγκροτήματος.

Οι Dirty Granny Tales θα εμφανιστούν στο θέατρο Ροές κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο από τις 20 μέχρι τις 29 Μαρτίου

Τιμή Εισιτηρίου: 20 Ευρώ
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή – Σάββατο : 20/21 Μαρτίου & 27/28 Μαρτίου ώρα έναρξης 10.00.
Κυριακή: 22 & 29 Μαρτίου ώρα έναρξης 9:00
Κρατήσεις θέσεων τηλεφωνικά: Τηλέφωνο: (+30)210-34.74.312, (+30)210-34.79.426, 6981167339
Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει τηλεφωνική κράτηση.



Πηγή:http://www.greektvsubs.gr/showthread.php?t=26957

Δεν υπάρχουν σχόλια: