Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Απίστευτο Τρίο Στούτζες!



Μια είδηση ικανή να σε ιντριγκάρει πραγματικά, ή, το λιγότερο, να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, έκανε την εμφάνισή της στα on line κινηματογραφικά στέκια. Και -επιπλέον- είναι γεγονός. Όχι φήμη ή ... ευσεβής πόθος κάποιου ιντερνετικού ρεπόρτερ. Μετά από περιπετειώδες κάστινγκ (είχε ακουστεί και το όνομα του Τζόνι Ντεπ), οι αδελφοί Φάρελι βρήκαν επιτέλους το Τρίο Στούτζες τους! Και τι τρίο: Σον Πεν (Λάρι), Τζιμ Κάρει (Κέρλι) και Μπενίθιο ντελ Τόρο (Μο).

Μετά από σκέψη, αλλά και διαπραγματεύσεις με το BBC που φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για μια σχετική μίνι σειρά, τελικά το franchise επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα πιο δυναμικά απ’ ό, τι θα περίμενε κανείς. Η MGM μάλλον έβαλε απρόσμενα βαθιά το χέρι στην τσέπη (οι Φάρελι έφαγαν πόρτα από τη Warner που δεν πείστηκε ώστε να επενδύσει σε ένα new age τρίο Στούτζες) και τα γυρίσματα ξεκινούν τελικά το φθινόπωρο με στόχο να κυκλοφορήσει η ταινία εντός του 2010. Παραφράζοντας και τον Ντάνι ντε Βίτο στο Man On the Moon (άλλη μια επιτυχία του -yes man- Τζιμ) αυτό το κάστινγκ μπορεί να είναι μια τρέλα, αλλά μπορεί να είναι και απλώς ιδιοφυές.

Βασικό στοίχημα για τους δημιουργούς των νέων Στούτζες είναι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες των ηθοποιών, αλλά να ανακαλύψουν και τη «χρυσή» χημεία ανάμεσα σε έναν πολύ ταλαντούχο κωμικό που μπορεί όμως να αγγίξει την υπερβολή (Κάρει), έναν Σον Πεν που μετά τον οσκαρικό του Milk φαίνεται πως θέλει να ελαφρύνει λίγο το image του πριν καταπιαστεί με κυβερνητικά σκάνδαλα και μεξικάνικα καρτέλ (-έχει στα σκαριά το Fair Game και το remake του La Scorta-) και τον ανατρεπτικό Ντελ Τόρο που μπορεί να μεταμορφωθεί κάθε στιγμή στον «κατάλληλο για το ρόλο». To σενάριο δε θα είναι βιογραφικό, αλλά η τριπλέτα των σταρ θα έχει στα χέρια της μια αυθεντική περιπέτεια των Στούτζες στις σύγχρονες ημέρες.

Τα αδέλφια Μο και ο Σεμπ Χάουαρντ ήταν αυτοί που είχαν την ιδέα να σχηματίσουν μια τρελή κωμική τριάδα στα χρόνια του μεσοπολέμου. Μαζί τους πήραν τον παλιό τους συνεργάτη Λάρι Φάιν, με τον οποίο ξεκίνησαν τις παραστάσεις. Το 1932 ο Σεμπ άφησε την ομάδα προκειμένου να ξεκινήσει σόλο καριέρα, αφήνοντας στη θέση του τον μικρότερό του αδελφό Τζέρι Χάουαρντ (ευρύτερα γνωστός ως Κέρλι). Η περιοδεία των τριών κωμικών σε ολόκληρη την Αμερική ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, πράγμα που οδήγησε σε συμβόλαιο με την Columbia Pictures το 1934. Τα προβλήματα υγείας που είχαν κατά περιόδους κάποια από τα μέλη του «Τρίο Στούτζες», τους ανάγκαζε να αλλάζουν συνεχώς τη σύνθεσή τους. Ο Κέρλι πέθανε το 1952, ενώ σε μια σατανική σύμπτωση ο Μο και ο Λάρι απεβίωσαν την ίδια χρονιά (1975).

Πηγή: cinemag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: