Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Crash: Η Σειρά


“Crash”, το αντιρατσιστικό και συγκινητικό δράμα το οποίο κέρδισε το Oscar καλύτερης ταινίας για το 2005 , έρχεται και στην μικρή οθόνη μέσα στο 2008 από το καλωδιακό κανάλι Starz.

Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός της ταινίας Paul Haggis θα ηγηθεί της δημιουργικής ομάδας της σειράς ως παραγωγός μαζί με τον ηθοποιό Don Cheadle, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός της βραβευμένης ταινίας.

Ο υπεύθυνος προγράμματος του καναλιού Starz Stephan Shelanski δήλωσε πως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ξαναδούμε τον Don Cheadle στον ρόλο του αστυνομικού ντεντέκτιβ αυτήν την φορά όμως στην σειρά.
Τα πρώτα γυρίσματα έγιναν την Άνοιξη και σύμφωνα με τον Shelanski η πρεμιέρα θα γίνει τον Αύγουστο του 2008. Το καλωδιακό αυτό κανάλι το οποίο ανήκει στην εταιρεία John Malone's Liberty Media Corp , έχει παραγγειλει κιόλας δεκατρία μονόωρα επεισόδια για αρχή.

Η ταινία “Crash” μια σχετικά χαμηλού προϋπολογισμού ταινία, διανεμήθηκε από την Lionsgate Entertainment το 2005 και άγγιξε ευαίσθητα θέματα όπως αυτά του ρατσισμού μέσα στην πόλη της Αμερικής μέσω διαφόρων μικρών ιστοριών, με πολλές ανατροπές γεμάτο ειρωνεία. Η Lionsgate θα αναλάβει και εδώ την συμπαραγωγή.

Το εγχείρημα αυτό θα μείνει στην ιστορία ως την δεύτερη βραβευμένη με Oscar ταινία η οποία θα γίνει τηλεοπτική σειρά. Η πρώτη ταινία ήταν το “In the Heat of the Night” ένα ακόμα φιλμ με έντονο το ρατσιστικό θέμα η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο κανάλι CBS δυο δεκαετίες αργότερα.

Οι παραγωγοί της σειράς περιμένουν από τον Cheadle να στρατολογήσει μερικούς .ηθοποιούς από το καστ της ταινίας έστω και για δυο επεισόδια. Μην ξεχνάμε ότι στην ταινία συμμετείχαν πολύ δυνατά ονόματα όπως αυτά των Sandra Bullock, Matt Dillon, Brendan Fraser, Terrence Howard, Chris "Ludacris" Bridges, Thandie Newton and Ryan Philippe. Το μόνο όνομα που έχει ανακοινωθεί και θα συμμετέχει και στα δεκατρία επεισόδια της σειράς είναι αυτό του βετεράνου ηθοποιού Dennis Hopper ο οποίος θα υποδυθεί τον ρόλο του Μπεν ενός άκρως αντικοινωνικού μουσικού παραγωγού.

“ Θα ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για εμάς να έχουμε μαζί μας όσο πιο πολλούς ηθοποιούς μπορούμε από το καστ της ταινίας, αρκεί να μπορούν και να έχουν το χρόνο για να συμμετέχουν σε κάτι τετοιo” λέει ο Shelanski

Σε δήλωση του ο Don Cheadle είπε ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να αγγίξουν όχι μόνο ρατσιστικά θέματα αλλά και άλλα κοινωνικά φαινόμενα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: