Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Οι Ταινίες Του Καλοκαιριού

Τα θερινά σινεμά άνοιξαν και όσοι μείνουν το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύουν ταινίες για όλα τα γούστα!

Batman Begins
Οι λάτρεις των μπλοκμπάστερ περιμένουν με αγωνία τον καινούργιο Batman “Ο Σκοτεινός Ιππότης” δια χειρός ξανά του Κρίστοφερ Νόλαν . Στο καστ δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες αλλαγές καθώς ο ρόλος του Batman ξαναπηγαίνει στο Κρίστιαν Μπέιλ , σταθεροί μένουν οι Μάικλ Κέιν, Γκάρι Ολντμαν , Μόργκαν Φρίμαν, ενώ προστίθενται οι Μάγκι Τζίλενχαλ η οποία παίρνει την θέση (ευτυχώς) της Κέιτι Χόλμς, ο Ααρον Εκχαρτ και φυσικά ο Χίθ Λέτζερ στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του.
Υπόθεση : Ο Μπρούς Γουέιν με την βοήθεια του Αστυνόμου Γκόρντον και του εισαγγελέα Νεντ έχουν επιβάλει την τάξη και τον νόμο στην Γκόθαμ Σιτι μέχρι την στιγμή όπου ξεπροβάλλει μια νέα απειλή.

Narnia: The Prince Caspian
Μια άλλη πολυαναμενομενη ταινία είναι το σικουελ της σειράς Νάρνια Ο πρίγκιπας Κασπιανός . Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας ο σκηνοθέτης Αντριου Ανταμσον παίρνει τα ηνία και για αυτήν ταινία.. Σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές το σικουελ αυτό είναι πιο σκοτεινό , πιο ενήλικο μένοντας πάντα όμως πιστό στο κλίμα του βιβλίου και του κόσμου όπου δημιούργησε ο συγγραφέας Λιουις
Υπόθεση : 1.300 χρόνια έχουν περάσει στο βασίλειο της Ναρνια από την τελευταία επίσκεψη των αδελφών Πάβενσι (για αυτούς μόνο ένα). Τώρα την χώρα κυβερνά ο αδίστακτος άρχοντας – τύραννος Μιράζ τον οποίον τα τέσσερα αδέλφια αποφασίζουν να τον αντιμετωπίσουν με την βοήθεια βέβαια του Κασπιανού του Ασλάν αλλά και όλης της Νάρνια

X - File: I Want To Believe
Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια έρχεται η δεύτερη ταινία των X – Files: Θέλω να Πιστέψω. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Κρις Κάρτερ περιμένουμε ένα ολοκαίνουργιο περιπετειώδες θρίλερ που θα ενθουσιάσει τους φαν την σειράς.
Υπόθεση: Οταν μία ομάδα γυναικών απαγάγονται στους παγερούς λόφους της αγροτικής Βιρτζίνια, τα μοναδικά στοιχεία της εξαφάνισής τους είναι κάποια αλλόκοτα ανθρώπινα απομεινάρια που βρέθηκαν στην εθνική οδό. Οι αστυνομικοί είναι απελπισμένοι για νέα στοιχεία και όταν ένας ιερέας φανερώνει κάποια απόκοσμα οράματα που έχει η τοπική δύναμη της αστυνομίας κυναγάει μία περίεργη, μυστική εταιρεία που πειραματίζεται σε φάρμακα που ενδέχεται να συνδέεται με την εξαφάνιση των γυναικών.

Mama Mia
Το μιούζικαλ Mama Mia βρίσκει τον δρόμο του στην μεγάλη οθόνη κάνοντας πρεμιέρα στην Αθήνα στις 3/7. Τα γυρίσματα έγιναν σε αρκετά νησιά την Ελλάδος όπως Σκιάθο, Σκόπελο και Πήλιο. Στο καστ της ταινίας συμμετέχουν πολλά λαμπρά ονόματα όπως Μεριλ Στριπ, Πιρς Μπροσναν, Κολιν Φερθ και Τζουλι Ουολτερς.
Υπόθεση: Όλο το στόρι διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί όπου μια κοπέλα προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της και συγκεκριμένα τον πατέρα της. Στο ίδιο νησί καταφθάνουν και 3 εραστές της μητέρας της και πιθανοί μπαμπάδες της. Παράλληλα θα εξελιχθεί και ο επεισοδιακός γάμος της.

Wall - E
Οι εταιρεία κινουμένων σχεδίων Pixar μας έχει δώσει στο παρελθόν πολύ ωραία έργα όπως το Ψάχνοντας τον Νεμο και οι Απίθανοι. Αυτό το καλοκαίρι επιστέφει με καινούργια ταινία που ακούει στο όνομα WALL - E σε σκηνοθεσία του Αντριου Στάντον.
Υπόθεση: «Wall-E», ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, που εκτυλίσσεται το 2.700 μ. Χ. Για κάποιο λόγο η ανθρωπότητα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον πλανήτη, στον οποίο έχει ξεχαστεί σε λειτουργία ένα τελευταίο ρομπότ. Μετά από εκατοντάδες χρόνια απομόνωσης, μοναξιάς και ρουτίνας (μιας και συνεχίσει την καθημερινή του εργασία), ο Wall-E, ανακαλύπτει έναν νέο σκοπό στη ζωή του. Συναντιέται με ένα ρομπότ που ονομάζεται Eve και το οποίο έχει σταλθεί να ερευνήσει κατά πόσο ο πλανήτης μπορεί και πάλι να κατοικηθεί. Η Eve φεύγει για να μεταφέρει τα νέα δεδομένα που συνέλλεξε και ο Wall-E, αποφασίζει να την ακολουθήσει σε μία διαστημική περιπέτεια σε όλο το γαλαξία. Την περιμένουμε με αγωνία!

PVC - 1
Μια ταινία που είχε κάνει αίσθηση στο « Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» στις Κάννες του 2007 με τον τίτλο “PVC – 1” έρχεται επιτέλους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Έχοντας κατακτήσει τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ( Χρυσός Αλέξανδρος, βραβείο FIPRESCI, καλύτερου ανδρικού ρόλου και βραβείο κοινού) σίγουρα αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση. Πρόκειται για κολομβιανή παράγωγη με σκηνοθέτη τον δικό μας Σπύρο Σταθουλοπουλο . Ο Σταθουλοπουλος χρειάστηκε προετοιμασία περίπου τριών μηνών για να γυρίσει αυτό το απαιτητικό φιλμ.
Υπόθεση:
Γυρισμένη σε μονοπλάνο, η ταινία PVC-1 είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας αθώας γυναίκας που αγωνίζεται να επιβιώσει, «παγιδευμένη» σε μια βόμβα-κολάρο. Στην Κολομβία, μια γυναίκα και η οικογένειά της γίνονται θύματα μιας ασυνήθιστης τρομοκρατικής πράξης. Ανίκανη να πληρώσει τα λύτρα, η μητέρα γίνεται μια ανθρώπινη ωρολογιακή βόμβα και βρίσκεται παγιδευμένη σε μια φυσική και ψυχική συνθήκη απ’ την οποία η ίδια και η οικογένειά της παλεύουν να απελευθερωθούν.

Αξίζει να δείτε το trailer


REC

Η ταινία από την Ισπανία που στοίχειωσε τις νύχτες πολλών ανθρώπων ήρθε να στοιχειώσει και το Ελληνικό κοινό. Ο τίτλος της ταινίας είναι REC και πρόκειται συμφωνά με πολλούς για ένα από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων χρόνων, και όντως έτσι είναι. Γυρισμένο εξολοκλήρου με κάμερα στο χέρι προσφέρει πολλές στιγμές γνησίου τρόμου χωρίς να αγγίζει ούτε μια φορά τα όρια της υπερβολής η της γελοιότητας. Οι ερμηνείες άψογες, τα εφέ εκπληκτικά και η Ισπανία βγαίνει για ακόμα μια φορά ασπροπρόσωπη. Δείτε την οπωσδήποτε.
Υπόθεση: Η δημοσιογράφος Angela και ο καμεραμάν της πηγαίνουν στον τοπικό σταθμό της πυροσβεστικής και περνούν εκεί τη νυχτερινή βάρδια, στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ για την τηλεόραση. Μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχονται από μία ηλικιωμένη γυναίκα, που δηλώνει ότι είναι εγκλωβισμένη στο διαμέρισμα της, πηγαίνουν στο κτήριο που μένει. Εκεί ακούνε τρομακτικές κραυγές που δεν ξέρουν από που προέρχονται...αυτή είναι η αρχή μίας εφιαλτικής νύχτας και ενός δραματικά πρωτότυπου ρεπορτάζ.



Παράλληλα, θα προβληθούν πολλές επανεκδόσεις. Ήδη στις αίθουσες προβάλλεται η Γκαρσονιέρα του Μπίλι Γουάϊλντερ με τον Τζακ Λέμον. Μέσα στον Ιούλιο θα προβληθεί η ταινία Η Αλίκη στις πόλεις του Βιμ Βέντερς, καθώς και ο Κονφορμίστας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Οι Έλληνες σινεφίλ θα μπορούν επίσης να απολαύσουν πλήθος ταινιών του Γούντι Αλεν, σε κλασσικές δημιουργίες του: Μπανάνες, Ο ειρηνοποιός, Νευρικός εραστής, Ο υπναράς, Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το σεξ, Μανχάταν.

Φοβερό το κινηματογραφικό καλοκαίρι στη Αθήνα! Όσοι μείνουν φέτος στην πρωτεύουσα θα το ευχαριστηθούν πραγματικά! Καλές προβολές!

4 σχόλια:

marionettie είπε...

Πόπο παιδιά, θα πρέπει να λατρεύετε εντελώς τις ταινίες για να τα γράφετε όλα αυτά! Καλοκαιρινά κιοσκιοφιλιά! Χρύσα

The Butterfall είπε...

χαχα!! σε ευχαριστούμε πολύ Χρύσα! όντως το σινεμά είναι το πάθος μας!να σαι καλά!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μόνο οι κάτοικοι της Αθήνας θα σταθούν τυχεροί;Φαντάζομαι πως γνωρίζετε ότι και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει κινηματογραφικές αίθουσες ή δεν το γνωρίζετε;

The Butterfall είπε...

φίλε ανώνυμε το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό! απλώς πολλές από αυτές τις ταινιες και ιδιαίτερα οι επανεκδόσεις δεν πρόκειται ποτέ να βρουν τον δρόμο τους σε κινηματογράφους της επαρχίας και ο μόνος νόμιμος τρόπος για να τις απολαύσει κάνεις στο σινεμά είναι να έρθει στην Αθήνα!