Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

"Αntichrist"



Εν μέσω πασχαλινής κατάνυξης ήρθαμε αντιμέτωποι με το πρώτο τρέιλερ του ανεξάρτητου θρίλερ «Αntichrist» που υπογράφει ο σημαντικός δημιουργός Λαρς φον Τρίερ. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για ... δαιμονική σύμπτωση, αλλά η ανακοίνωση του καστ έγινε το καλοκαίρι, δύο ημέρες πριν από το Δεκαπενταύγουστο!



Ο Γουίλεμ Νταφόε, μετά την επιτυχία του στην αγγελοπουλική «Σκόνη» κρατά το χέρι της Σαρλότ Γκενσμπούρ σε μια ταινία που συνδυάζει ψυχολογία, μεταφυσικό και φαντασία με τη μαεστρία του Τρίερ να εγγυάται κάτι ξεχωριστό. Το στόρι του θρίλερ αναφέρεται σε ένα ζευγάρι (Νταφόε στη δεύτερη συνεργασία του με τον Τρίερ μετά τη Manderlay και Γκενσμπούρ) που αποσύρεται σε ένα μικρό σπίτι στο δάσος, για να ξεπεράσει το χαμό του παιδιού τους. Τα πράγματα δεν θα πάνε όπως ακριβώς τα είχε φανταστεί το ζευγάρι και περίεργα φαινόμενα θα αρχίσουν να συμβαίνουν.

Δεν ξέρουμε αν η θλίψη μπορεί να σε σκοτώσει, σίγουρα όμως μπορεί να σε κάνει να παρανοήσεις. Ο σκηνοθέτης στο δελτίο Τύπου της ταινίας κάνει λόγο για «μια ματιά στο σκοτεινό κόσμο της φαντασίας: στην ουσία των φόβων μου, που φθάνουν μέχρι τον πυρήνα του κακού, τον Αντίχριστο». Η πλοκή πάντως μας προδιαθέτει περισσότερο για κάτι που μοιάζει με εξερεύνηση του ανθρώπινου μυαλού, παρά για μια ιστορία με προεκτάσεις στη θρησκεία.



Στο τρέιλερ, ομολογουμένως πιο τρομακτικό από ό,τι το περιμέναμε, δεσπόζει η εξαιρετική φωτογραφία του Άντονι Ντοντ Μάντλ, πρόσφατο θριαμβευτή των Όσκαρ για τη συνεργασία του στο "Slumdog Millionaire", που σε συνδυασμό με την υποβλητική aria antica που πλαισιώνει μουσικά αυτό το teaser δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φόβου, ονείρου και δέους ταυτόχρονα. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Αντερς Τόμας Γιένσεν που είχαμε δει στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο τα «Μήλα Του Αδάμ» του, ενώ έχει γράψει και το στόρι του δανέζικου χιτ «Brothers» της Σούζαν Μπίερ, που το remake του γυρίζεται ήδη στην Αμερική. Περιμένουμε να δούμε και να μάθουμε περισσότερα για τον Αντίχριστο, μετά την προβολή του στις Κάνες. Μέχρι τότε, κάνε το σταυρό σου...

Δείτε το trailer:http://www.firstshowing.net/2009/04/14/must-watch-official-trailer-for-lars-von-triers-antichrist/

Πηγή: cinemag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: