Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Σε απεργία δίψας προχωρά η Μία Φάροου

Η ηθοποιός Μία Φάροου, πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει απεργία δίψας την επόμενη εβδομάδα για να δείξει με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή της προς τους κατοίκους της περιοχής Νταρφούρ, στο Σουδάν.

"Στις 27 Απριλίου θα ξεκινήσω αποχή από το νερό, σε συμπαράσταση προς το λαό του Νταρφούρ και ως μία προσωπική έκφραση οργής απέναντι σε έναν κόσμο, ο οποίος με κάποιο τρόπο μπορεί να παραμένει θεατής παρακολουθώντας αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά να πεθαίνουν από την πείνα, τη δίψα και τις αρρώστιες χωρίς λόγο", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Φάροου.

Εκπρόσωπος της ηθοποιού είπε ότι η Φάροου θα συνεχίσει την απεργία πείνας για όσο αντέξει, κάτι το οποίο οι γιατροί της τοποθετούν περίπου στις τρεις εβδομάδες με δεδομένο ότι είναι πολύ αδύνατη.

Η Μία Φάροου, η οποία διορίστηκε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF το 2000, είναι ιδιαίτερα δραστήρια και πραγματοποιεί εδώ και χρόνια εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων και την ενημέρωση του κόσμο για τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες, όπως το Νταρφούρ, τη ΛΔ Κονγκό, η Αϊτή, το Τσαντ και η Νιγηρία.


πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: