Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Βρέχει σινεμά...!

Δεκατρείς ταινίες είναι ήδη έτοιμες, οκτώ στο τελικό στάδιο του post production, τέσσερις γυρίζονται αυτές τις μέρες άλλες επτά θα ξεκινήσουν.

στα γυρίσματα
-----------------------------------------
"Man In the Sea", του Κ. Γιάνναρη
Ένας καπετάνιος, ο οποίος βασανίζεται από τον θάνατο του γιού του, προσπαθεί να σώσει τον γάμο του παίρνοντας στο ταξίδι και την γυναίκα του. Στην πορεία ανασύρει από τη θάλασσα 30 έφηβους Αφγανούς από κάποιο ναυάγιο. Η Ευρώπη, όμως, αρνείται τους μετανάστες, οι ισορροπίες αλλάζουν και δεν αργεί να ξεσπάσει βία.
Παίζουν: Αντώνης Καρυστινός, Θεοδώρα Τζήμου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Στάθης Παπαδόπουλος, Νίκος Τσουράκης.

"Κόκκινος Ουρανός", της Λάγιας Λιούργου
Στην Κρήτη έχουν στήσει δυο φίλοι ένα θερμοκήπιο μπανάνας για να ζήσουν απομονωμένοι και να γλιτώσουν από τα προβλήματα της πόλης. Θα τους δημιουργήσει όμως χειρότερα μια όμορφη Γερμανίδα. Όχι μόνο την ερωτεύονται αμφότεροι, αλλά και η ίδια δίνει την καρδιά της και στους δύο. Σε μια τέτοια ιστορία, το μοιραίο φινάλε, είναι αυτονόητο.
Παίζουν: Αποστόλης Τότσικας, Ορφέας Αυγουστίδης, Τίσλα Βιτάλα, Μιχάλης Μητρούσης, Λαέρτης Βασιλείου, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Αγγελική Λεμονή.

στο μοντάζ
------------------------------------------
"Ο Θάνατος που Ονειρεύτηκα", του Παναγιώτη Κράββα
Το σενάριο, που υπογράφει ο ίδιος, βασίζεται σε μια ιδέα του Αντώνη Καφετζόπουλο. Μια παρέα εφήβων μπλέκουν σε έναν φαύλο κύκλο εγκλημάτων, παράνοιας και σατανικών τελετών και βυθίζονται σε έναν άγνωστο μεταφυσικό κόσμο. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που συντάραξαν την Αθήνα την δεκαετία του '90.
Παίζουν: Τζένη Θεωνά, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Λένα Παπαληγούρα, Νίκος Αγγελής Αντώνης Καφετζόπουλος, Μέμος Μπεγνής, Μαρία Σολωμού.

"J.A.C.E.", του Μενέλαου Καραμαγγιώλη
Ένα σύγχρονο Όλιβερ Τουίστ, μόνο που η δική του εκδοχή θυμίζει αρχαία τραγωδία διότι το νεαρό ορφανό αγόρι -που μεγαλώνει μπροστά στα μάτια μας- δεν έμεινε τυχαία χωρίς οικογένεια. Σκότωσε τον ίδιοτον πατέρα του.
Παίζουν: Σόμα Μπαντέκα, Γιώργος Μέλος, Αλμπάν Ουκάι, Αργύρης Ξάφης, Ακύλας Καραζήσης, Χρήστος Λούλης, Μηνάς Χατζησάββας κ.α.

"Ο Άννιβας προ των Πυλών", της Ελισάβετ Χρονοπούλου
Στην ταινία πρωταγωνιστεί μια νεαρή σταβλίτισσα από το Κορωπί, ένα κορίτσι που ούτε το σχολείο δεν έχει τελειώσει και το μόνο που ξέρει είναι να φροντίζει άλογα. Κάποια στιγμή θα της δοθεί η ευκαιρία να ξεφύγει από το λούμπεν οικογενειακό της περιβάλλον και να μπει στον κόσμο της αθλητικής ιππασίας, τον οποίο φαντάζεται ως ιδανικό.
Παίζουν: Αλεξία Τερεζάκη, Γιάννης Κοκιασμένος, Ιζαμπέλλα Κογεβίνα, Νίκος Γεωργάκης, Όλγα Παππά.

"Ταξίδι στη Μυτιλήνη", του Λάκη Παπαστάθη
Ο ήρωας γυρίζει μετά από 20 χρόνια παραμονής στο Παρίσι, στην πατρίδα του, Μυτιλήνη, για να κληρονομήσει το οικογενειακό σπίτι. Το παρελθόν ζωντανεύει μέσα από ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και συγγενείς που έχουν απομείνει.
Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νικόλας Παπαγιάννης, Χρήστος Στέργιογλου, Υβόννη Μαλτέζου.

έτοιμες
---------------------------------------------
"Άπνοια", του Άρη Μπαλαφούκα
Ένας κολυμβητής, την ώρα που καταδύεται στο νερό, σε στατική άπνοια, τον κατακλύζουν οι μνήμες από την εξαφάνιση της αγαπημένης του.
Παίζουν: Σωτήρης Πάστρας, Γιουλίκα Σκαφιδά, Γιώργος Καραμίχος, Ακύλας Καραζήσης, Λυδία Φωτοπούλου, Ηρώ Μουκίου, Νίκος Νικολάου, Ανδριάνα Μπάμπαλη.

"Χώρα Προέλευσης", της Σύλλας Τζουμέρκας
Η ταινία οδηγεί τρεις γενιές μιας ελληνικής οικογένειας (του '50, της μεταπολίτευσης και τη νεότερη) σε ρήξη. Το δράμα, όμως, της οικογένειας εκτυλίσσεται παράλληλα με το δράμα της χώρας την τελευταία εικοσαετία.
Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Θάνος Σαμαράς, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Ερρίκος Λίτσης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Χρήστος Πασσαλής, Μαρία Καλλιμάνη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

"Η Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας", του Κώστα Ζάπα
Ένας ηλικιωμένος άντρας, πρώην τρομοκράτης, ντύνεται γυναίκα και γίνεται η κόκκινη Μαρία. Μαζί με ένα νεαρό αγόρι, εξαρτημένο από το αλκοόλ, μπουκάρουν σε καφέ, χορεύουν και μιλάνε το τέλος των ιδεολογιών.
Παίζουν: Αντώνης Παπαδόπουλος, Χρήστος Βερνίκος.

πριν από τα γυρίσματα
-------------------------------------------
"Πλατεία Αμερικής", του Γιάννη Σακαρίδη
Η ιστορία ξεκινάει με τη μυστηριώδη αυτοκτονία ενός βιολόγου, ο οποίος εργάζεται σε πετρελαϊκή εταιρεία. Ο καφετζής της γειτονιάς και ένας ακτιβιστής γκραφιτάς, μπλέκουν σε μια περιπέτεια αναζήτησης της αλήθειας και τα βάζουν με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς.
Παίζουν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Ηλίας Λογοθέτης.

"L", του Μπάμπη Μακρίδη
Ένας οδηγός, μεταφορέας μελιού, έχει κάνει το αυτοκίνητό του, σπίτι του. Όταν χάνει τη δουλειά του, φεύγει από την πόλη και αρχίζει να κυκλοφορεί άσκοπα στο εθνικό δίκτυο.
Παίζει: Κώστας Μπερικόπουλος.



(πηγή: περιοδικό Σινεμά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: