Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Εναλλακτική λύση για τη διαρροή πετρελαίου σκέφτεται η ΒΡ


Η εταιρεία BP δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού με την επιχείρηση φραγής του πηγαδιού της πετρελαιοπηγής που κάνει τις τελευταίες ημέρες και σκέφτεται αν θα πρέπει να την συνεχίσει ή να προχωρήσει σε μία άλλη λύση, δήλωσε το Σάββα ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της BP Νταγκ Σατλς.

"Δεν πιστεύω ότι έχει αλλάξει η ποσότητα του πετρελαίου που διαρρέει", δήλωσε ο Σατλς σε συνέντευξη Τύπου από την Λουιζιάνα. "Απλώς κοιτώντας την (διαρροή), δεν πιστεύουμε ότι έχει αλλάξει".

Οι απευθείας εικόνες που μεταδίδει η BP μέσω του ιστότοπού της έδειξαν το Σάββατο τις προετοιμασίες για το επόμενο βήμα που ετοιμάζεται να κάνει η εταιρεία. Ένα υποβρύχιο ρομπότ έπιασε ένα πριόνι κοντά στο σωλήνα απ' όπου διαρρέει το πετρέλαιο, με το οποίο η BP σκοπεύει να κόψει ένα κομμάτι του σωλήνα και να τοποθετήσει ένα καπάκι για να κλείσει το άνοιγμα του.

H BP έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι "κάνει σχέδια παράλληλα" ή ότι ετοιμάζεται να καταφύγει σε άλλες λύσεις ενώ συνεχίζει την επιχείρηση "top kill" -- την έγχυση τσιμέντου και άλλων υλικών για να φράξουν την πετρελαιοπηγή.

Αν και ο Σατλς παραδέχθηκε ότι η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει δεν έχει αλλάξει, δεν διευκρίνισε αν η επιχείρηση "top kill" έχει αποτύχει. "Λέγαμε εξ' αρχής ότι αυτή (η επιχείρηση) ίσως να επιτύχει, ίσως και όχι", δήλωσε.

(πηγή: skai.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: