Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

«Χάλκινοι» γίγαντες!


Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κατέκτησε την τρίτη θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πολωνίας, επικρατώντας στον μικρό τελικό της Σλοβενίας με 57-56.
Η αναμέτρηση διατήρησε από την αρχή μέχρι το τέλος το χαρακτήρα του ντέρμπι, χωρίς καμία ομάδα να καταφέρνει να επιβάλλει το ρυθμό της και να ξεφεύγει στη διαφορά. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αποτέλεσε την επιθετική αιχμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, και δεν ήταν λίγες οι φορές που η μπάλα πέρασε από τα χέρια του. Το 16-13 της πρώτης περιόδου μετατράπηκε σε 21-13 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου ύστερα από καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη. Οι διενθείς μας κατάφεραν να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά μέχρι το 29-19, όμως στη συνέχεια οι Σλοβένοι μείωσαν σε 31-24 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου παρέμενε η ίδια, και η Εθνική με ηγέτη τον «Big-Sofo» είχε το πάνω χέρι στην πρωτοκαθεδρία του προβαδίσματος. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Γιάκα Λάκοβιτς πήγε να χαλάσει το «πανηγύρι» που θα στηνόταν με τη λήξη της αναμέτρησης, καθώς με προσωπικούς του πόντους κατάφερε να μειώσει στο 45-44. Ο Αντώνης Φώτσης με τρίποντη «βόμβα» έφερε την Εθνική αγκαλιά με το μετάλλιο, όμως και πάλι ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα απάντησε άμεσα. Ο Βασίλης Σπανούλης αστόχησε στις δύο ελεύθερες βολές 4’’ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης, όμως οι Σλοβένοι δεν κατάφεραν να πετύχουν καλάθι. Το τελικό 57-56 βρήκε όλη την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ένα κουβάρι στο κέντρο του γηπέδου, χορεύοντας το… κλασικό συρτάκι!

Κορυφαίοι στον αγώνα ήταν ο Σχορτσιανίτης, ο Αντώνης Φώτσης (ο οποίος έβαλε ένα τρίποντο σε μια κρίσιμη στιγμή και έκανε πολύ καλή αμυντική δουλειά), καθώς και ο Νίκος Καλάθης (ο οποίος δημιούργησε καλές φάσεις, είχε πολλά κλεψίματα και σωστές πάσες).

ΕΛΛΑΔΑ (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 9, Ζήσης 6, Σπανούλης 3, Καλάθης 4, Φώτσης 5, Πρίντεζης 4, Περπέρογλου 3, Σχορτσανίτης 23


(πηγή:www.athlitikanea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: