Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Tα βραβεία του Αμερικανικού Σωματείου Ηθοποιών

«Νικητές» Ουίνσλετ και «Slumdog Millionaire»


Η Κέιτ Ουίνσλετ και το σύνολο των ηθοποιών που παίζουν στην ταινία «Slumdog Millionaire» είναι μεταξύ των μεγάλων νικητών των βραβείων του Αμερικανικού Σωματείου Ηθοποιών (SAG).

Η βρετανίδα ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως πρώην δεσμοφύλακα σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στην ταινία «Σφραγισμένα Χείλη».

Το σύνολο των ηθοποιών που παίζουν στην ταινία Slumdog Millionaire τιμήθηκαν με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας συνόλου που αντιστοιχεί στο Οσκαρ καλύτερης ταινίας.

Η Μέριλ Στριπ απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ταινία «Αμφιβολία» και ο Σον Πεν καλύτερης ανδρικής για το «Milk».

«Δεν είχα αγοράσει καν καινούργιο φόρεμα», αστειεύτηκε η Στριπ κατά την παραλαβή του βραβείου της και πρόσθεσε «Είμαι πραγματικά, πραγματικά συγκλονισμένη. Παρά το γεγονός ότι τα βραβεία δεν σημαίνουν τίποτα πια για μένα. Ωστόσο είμαι πραγματικά ευτυχής».

Τη χαρά της συμμερίστηκε η Κέιτ Ουίνσλετ η οποία δήλωσε «αποτελεί τιμή για μένα που περιλήφθηκα στα βραβεία μιας τόσο σημαντικής χρονιάς και αναγνωρίστηκα με αυτό τον τρόπο από τους συναδέλφους μου».

«Αισθάνομαι ακριβώς όπως θα αισθανόταν κάποιος που τον παρασημοφορούν», συνέχισε η Βρετανίδα ηθοποιός και παραδέχθηκε ότι αισθάνθηκε ότι «έχασε λίγο τα λόγια της».

Η 33χρονη ηθοποιός ήταν επίσης υποψήφια για το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το ρόλο της στην ταινία «Δρόμοι της Επανάστασης».

Το βραβείο συνολικής ερμηνείας παρέλαβε ο πρωταγωνιστής του Slumdog Millionaire, ο Ινδός ηθοποιός Ανίλ Καπουρ και το αφιέρωσε στα παιδιά που συμμετέχουν στην ταινία.

«Τα παιδιά αξίζουν το βραβείο. Αυτά κατηύθυναν την ερμηνεία μας. Τα παιδιά τα έκαναν όλα, όχι εμείς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ταινία του Ντάνι Μπόιλ αναμένεται να σημειώσει μεγάλες επιτυχίες και στα βραβεία Οσκαρ καθώς το Σάββατο απέσπασε και το βραβείο του σωματείου παραγωγών.

Ο Χιθ Λέτζερ τιμήθηκε μετά θάνατον με το βραβείο καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Τζόκερ στην ταινία «Σκοτεινός Ιππότης».

Το βραβείο το παρέλαβε ο Γκάρι Ολντμαν, συμπρωταγωνιστής του Λέτζερ στην ταινία, ο οποίος περιέγραψε τον αδικοχαμένο ηθοποιό «ως εξαιρετικό νέο και ασύγκριτο ταλέντο».

Ο Χιου Λόρι τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τη δραματική τηλεοπτική σειρά «Dr. House» για δεύτερη φορά.

Ο Αλεκ Μπάλντγουιν και η Τίνα Φέι επίσης τιμήθηκαν για τη ερμηνεία τους ως το καλύτερο πρωταγωνιστικό δίδυμο σε κωμική σειρά.

Η Σάλι Φίλντ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη δραματική σειρά «Brothers and Sisters».

Το βραβείο για το σύνολο της προσφοράς του στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη δόθηκε στον ηθοποιό Τζέημς Ερλ Τζόουνς , που εκατομμύρια γνώρισαν ως «φωνή» του Νταρθ Βέιντερ στον «Πόλεμο των Άστρων».

Πηγή:e-tipos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: