Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-BARACK OBAMA

Ο Barack Obama 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Ιστορική ημέρα για τις ΗΠΑ αποδείχθηκαν οι εκλογές της 4η Νοεμβρίου. Ο Barack Obama αναδείχθηκε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος της ισχυρότερης χώρας του κόσμου.



Kατά την πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Barack Obama ανέφερε πως η νική του αποτέλεσε "την απάντηση σε όσους αμφισβητούν πως η Αμερική είναι η χώρα όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν τα όνειρα".
Απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς που δεν τον ψήφισαν να τον βοηθήσουν στο μεγάλο αγώνα που ξεκινά, επικαλούμενος τα λόγια του Α. Λίνκολν "δεν είμαστε εχθροί, αλλά φίλοι". Τόνισε πως η νίκη του στις εκλογές "δεν είναι αυτή καθ΄αυτή η αλλαγή, αλλά αποτελεί την ευκαιρία για αλλαγή".
Eυχαρίστησε τον αμερικανικό λαό για τη βοήθεια του, καθώς και την οικογένεια του, την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας και τον εκλεγμένο αντιπρόεδρο J. Biden. Μιλώντας στο λαό, δήλωσε πως η νίκη είναι "η δική σας νίκη".
Οι ενδείξεις δείχνουν πως ο νέος πρόεδρος πήρε 349 ψήφους εκλεκτόρων, που αποτελεί σαρωτικό αριθμό, έναντι 159 του John McCain.





πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: